Nyt biomasseprojekt til 110 mio. kr. skal gøre Leca®-fabrikken mere konkurrence- og bæredygtig

Saint-Gobain, der er en af verdens førende leverandører af materialer til byggeriet, investerer i et nyt biomasseprojekt, der skal gøre Leca®-fabrikken i Hinge mere konkurrence- og bæredygtig. Projektet vil reducere CO2-udledningen fra fabrikken med mere end 50 procent om året.

Leca®-fabrikken i Hinge har netop fået godkendt investeringen på 110 millioner kroner til et stort biomasseprojekt, der skal gøre fabrikken mere konkurrencedygtig og mere bæredygtig. Projektet vil betyde, at fossile brændstoffer i produktionen byttes ud med biomasse, hvilket vil sænke CO2-udledningen fra fabrikken med mere end 50 procent om året. Samtidig vil det på sigt være muligt at udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.

Hos Leca glæder man sig over, at investeringen er på plads.

”Dette betyder rigtigt meget for Leca. Både fordi projektet vil sikre konkurrencedygtig produktion i Hinge i mange år fremover, og fordi det kommer til at have en mærkbar, positiv effekt i forhold til miljøpåvirkningen,” siger Torben Dyrberg, adm. direktør for Leca International.

Investering i bæredygtighed

Netop bæredygtighed er et nøgleområde for Saint-Gobain og Leca, og det lokale projekt fra Hinge blev også godt modtaget af Saint-Gobain koncernen, da projektet bidrager til Saint-Gobains overordnede mål om at reducere CO2 med 20 procent inden 2025.

”Det, at vi halverer vores CO2 udslip betyder meget. Derudover er det også glædeligt, at vi kommer til at kunne tage en type biobrændsel ind, som normalt ender på deponi, fordi ikke mange andre kan bruge den. Dermed bidrager vi både til et bedre CO2-aftryk og til cirkulær økonomi,”siger Jesper Schmidt, projektchef hos Leca Danmark A/S.

Projektet er støttet med 49,5 millioner kroner fra VE Proces tilskudsordningen – en ordning fra Energistyrelsen, der blev søsat som anlægsstøtte til virksomheder, som hjælp til omlægning af procesenergi fra fossilt til vedvarende energi. Resten af pengene er Saint-Gobains investering i projektet, der består af et røggasrensningsanlæg og et mølleanlæg. Sidstnævnte skal sikre, at biobrændslen har den rette finhedsgrad, der skal til, for at produktionen kan køre optimalt.

Projektet startes op efter sommeren 2018 og forventes færdigt i slutningen af 2019.

Kilde: Dansk Energi

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk